Mit tegyél, ha lefagyott a géped?

Biztosan Veled is megtörtént már,hogy lefagyott, vagy nehezen, lassan reagált a gép. Nem kell azonnal újratelepíteni, van kevésbé drasztikus megoldás is.

A legtöbb esetben csupán egy szoftver vagy illesztőprogram rosszalkodik. Ezeket elég egy frissebb kiadásra cserélni, vagy uninstallálni.

Hogyan deríthető ki, hogy egy program okozza a lassulást?

apple macbook

Ha sejted,hogy melyik program lehet a ludas, egyszerűen csak zárd be. Erre egyszerű logikával, akár kizárásos alapon is rájöhetsz, hogy melyik program indításakor lassul be a rendszer.

Előfordulhat, hogy a böngésződben van túl sok tab (ablak) nyitva, ez jelentősen belassíthatja a gépedet. A Google Chrome tipikusan egy memóriazabáló böngésző. Na, de visszatérve a sok nyitott ablakra: csukd be azokat, amik nem kellenek. Hagyd csak azokat megnyitva, amelyekre tényleg szükséged van. Ezzel a kis trükkel rengeteg memóriát tudsz felszabadítani, ami gyorsíthatja a gépedet. Zárójelben megjegyzem, hogy erre egy memóriabővítés is jó ötlet, amit akár nálunk megtehetsz. Széles választékban kínálunk garanciával mindenféle memóriát, legyen akár új, akár használt. Ha behozod hozzánk a gépet, nincs kizárva,hogy azonnal tudunk bővíteni! :)

 Ha túlzottan sok kiegészítőd van a böngészőben, akkor próbálj néhánytól megszabadulni.

Ha nem segített ez a bezárósdi, vagy nem egyértelmű,hogy melyik program lehet az okozója a lassulásnak, akkor Neked a jó öreg feladatkezelőre van szükséged.

Nyisd meg, és legyél türelmes. Ha eleve lassú a géped, akkor ennek is idő kell, mire bejön. Szóval, addig főzz egy kávét. :) A feladatkezelő azért nagyszerű,mert táblázatszerűen látod, hogy melyik program mennyi erőforrást használ.CPU használatot, vagy a memóriahasználatot sasold.

hdd

Az is elképzelhető, hogy egy vírus vagy malware program férkőzött a rendszeredbe. Ebben az esetben a legjobb megoldás a Windows újratelepítése.

Ha ezek egyike sem hozta el számodra a kívánt eredményt, akkor mélyebbre kell ásni, hogy feltárd a probléma okát.Ekkor már érdemes hozzánk behozni. Elképzelhető, hogy melegedés okozza a lassulást, hiszen ilyenkor (laptopok esetében) harmadára-negyedére visszaesik a gép teljesítménye.

A bevizsgálás gyors, és mindenre kiterjed, így átfogó képet fogsz kapni a géped állapotáról.

Fedezd fel szakértőink további érdekes tartalmait a felújított számítógépek világából!

Ne állj meg itt! Merülj el a felújított üzleti laptopok és PC-k világában, és fedezd fel hasznos tippjeinket, tesztjeinket és útmutatóinkat. Legyen szó vásárlási tanácsokról vagy technikai kérdésekről, blogunk célja, hogy segítsen neked a legjobb döntést meghozni. Tarts velünk, és legyél Te is a tudatos vásárlók közösségének tagja!