Nem kapcsol be a laptopom! Miért?

Egy újabb bosszantó hiba. Hiába nyomkodod a bekapcsológombot, nem történik semmi. Pedig nagy szükséged lenne a gépre, hiszen éppen tanulnál, dolgoznál, egy határidős levelet szeretnél elküldeni, csak sajnos a laptopod másképp gondolja.

Akkumulátor hibák

A legkézenfekvőbb, hogy lemerült az akku. Nemrég töltötted, mégsem kapcsol be a gép? Ez azért lehet,mert a akkud elhasználódott.  Hiába jelzi a Windows,hogy 100%os a tölttség. Akku nem képes megtartani azt. Ilyenkor a töltőt lehúzva azonnal, vagy rövid időn belül kikapcsol a géped.

Amikor ez a helyzet, érdemes egy új akkut venned, feltéve ha szeretnéd kihasználni a laptop előnyét: a hordozhatóságot. Üzletünkben számtalan (szinte az összes) típushoz elérhetőek. Általában 1 nap alatt tudjuk ezt a hibát orvosolni. Az új akkut beszereljük, hogy ne kelljen bajlódnod vele.

Töltő, illetve csatlakozó hibák

apple laptop

Igen gyakori hiba ez is, amikor a DC tápcsati törött meg. DC hiba 99%ban akkor fordul elő, amikor megrántottad a töltőt, vagy a laptopot. Onnan tudod, hogy valószínűleg DC hiba lesz, hogy csak bizonyos állásban tölt. Amikor a töltőcsatlakozóval "játszani" kell. Ez nagyon veszélyes, ne tedd! Óva intünk tőle, azonnal cseréld le a töltőt.

Ha bizonytalan vagy, gyere be szakszervizünkbe, segítünk, hogy hol van a bibi.   

Bekapcsológomb hiba

Bizony, akár még ez is lehet a hibaforrása.  Nem gyakran fordul elő, de láttunk már ilyet is. Ez főleg akkor eshet meg, ha leejtetted, vagy leöntötted valamivel a laptopot. A folyadékkal történő "találkozást" követően nem azonnal jelentkezik a hiba. Lehetséges, hogy még hosszú ideig tökéletesen működik a géped.

Ha valamilyen behatás miatt nem kapcsol be, akkor egy megoldás maradt: Ne halogasd, ne állj le a házi barkács megoldásoknál, hanem bátran hozd be hozzánk a gépedet! Bevizsgálást követően megtudod a hiba pontos okát, és a várható javítási költséget is. 

Fedezd fel szakértőink további érdekes tartalmait a felújított számítógépek világából!

Ne állj meg itt! Merülj el a felújított üzleti laptopok és PC-k világában, és fedezd fel hasznos tippjeinket, tesztjeinket és útmutatóinkat. Legyen szó vásárlási tanácsokról vagy technikai kérdésekről, blogunk célja, hogy segítsen neked a legjobb döntést meghozni. Tarts velünk, és legyél Te is a tudatos vásárlók közösségének tagja!