Miért nincsen kép a laptopod kijelzőjén?

Természetesen bekapcsolt állapotra értjük, még mielőtt valaki lecsapná a magas labdát. :)

Ebben a bejegyzésben ennek főbb okait igyekszünk kifejteni, közérthetően.

Te, mint felhasználó mit is várnál? Bekapcsolod a gépedet, megpillantod a gyártó logóját, majd a Windows elkezd körözni, és hopp már bejött az asztalod. Amikor nem ez történik, mi történik? Miért történik? A válaszokért olvass tovább.

A legfontosabb a hiba lokalizálása.

Még mielőtt nagyon megijednél érdemes le-fel hajtani a kijelzőt. Figyeld meg, hogy esetleg csak egy bizonyos állásban nincsen kép, vagy esetleg fel-fel villan valami a kijelzőn. Ha fel-fel villan, akkor biztos, hogy kijelző, esetleg szalagkábel problémával állsz szemben.  Használd a füledet is: hallod a Windows betöltő hangját?  Ha igen, akkor még valószínűbb a fenti hibák egyike.

A jó hírem az, hogy mindkét esetben tudunk Neked segíteni, ráadásul villámgyorsan (amennyiben van készleten az alkatrész). Amire minden esély megvan, hiszen partnerünk széles raktárkészletet tart. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy akár 2 munkanapon belül átvehető a megjavított laptopod.

Mi van abban az esetben, ha egyáltalán nincsen kép?

Ha az előbbi tippünk nem vezetett eredményre, akkor sajnos komolyabb problémával állhatsz szemben. Itt is használd a füledet: a gép ilyenkor csipogással jelzi, hogy valami nem kóser. Ez gyártófüggő,hogy mikor mennyi csipogást hallat a laptop. Sajnos ezekben az esetekben már memória, videóchip, esetleg alaplaphibával állhatsz szemben.

Aggodalomra azonban semmi ok: szakszervizünkben segítünk Neked! Ekkor mi is bevizsgáljuk az eszközt,hogy képben legyünk pontosan mi okozza a hibát. Ennek időtartama kb. 3 munkanap. Értelemszerűen a javítási idő még erre rájön.

Fedezd fel szakértőink további érdekes tartalmait a felújított számítógépek világából!

Ne állj meg itt! Merülj el a felújított üzleti laptopok és PC-k világában, és fedezd fel hasznos tippjeinket, tesztjeinket és útmutatóinkat. Legyen szó vásárlási tanácsokról vagy technikai kérdésekről, blogunk célja, hogy segítsen neked a legjobb döntést meghozni. Tarts velünk, és legyél Te is a tudatos vásárlók közösségének tagja!